Leer Makkelijker Afvallen met Eiwitrijke Voeding

Als je wilt afvallen, kan het je enorm helpen als je eiwitrijke voeding eet. Eén van de belangrijkste factoren voor je gewicht is de hoeveelheid spierweefsel die je hebt.

Spierweefsel is namelijk grootverbruiker van caloriëen. Hoe meer spieren je hebt, hoe meer caloriëen je gaat verbranden!

Daarnaast is één van de grootste risico’s die je tijdens het lijnen loopt, dat je spierweefsel gaat afbreken in plaats van vetweefsel.

Om dát te voorkomen, moet je naast die spieren genoeg en effectief trainen, ook genoeg eiwitrijke voeding eten om afbraak tegen te gaan.

 

Proteïnen (Eiwitrijke Voeding): Voedsel Voor Je Spieren

Je spieren hebben eiwitten ofwel proteïen nodig als brandstof. Als je een heel streng dieet gaat volgen waar weinig eiwitten in zitten, dan verlies je vocht, weinig vet en waarschijnlijk ook spierweefsel! Daarnaast gaat je stofwisselingssnelheid omlaag omdat je lichaam in de ‘spaarstand’ gaat.

Veel mensen laten tijdens het lijnen eiwitrijke voeding juist links liggen, omdat dat veelal veel caloriëen bevat. Maar dat is een grote fout!

De Voordelen van Eiwitrijke Voeding

Het grootste voordeel hadden we al genoemd; proteïnen zijn de brandstof voor je spieren en door proteïnen te eten voorkom je dat je spierweefsel wordt afgebroken. Maar er is nog een ander groot voordeel van een eiwitrijk dieet. Je krijgt door proteïnerijke voeding veel minder snel honger! Koolhydraten veroorzaken een piek in de bloedsuikerspiegel en daarna een sterke daling. Dit zorgt ervoor dat je je snel slap en hongerig voelt.

Door minder koolhydraten en meer eiwitten te eten, blijft je bloedsuiker stabieler en voel je je dus minder slap en hongerig. Waardoor je het dieet veel makkelijker volhoudt.

Diëten Met Eiwitrijke Voeding

Er zijn verschillende diëten die je kunt volgen, bijvoorbeeld het uiterst gebalanceerde ZelfSlank plan, het stricte mentale dieet en ook veel low-carb diëten zijn in feite eiwitrijke diëten.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een eiwitrijk dieet minder gaan eten. Om nog meer af te vallen, kun je voor de magere varianten kiezen; mager vlees, kipfilet, vis etd. Combineer eiwitrijke voeding met meer beweging door krachttraining en cardiotraining en je hebt in korte tijd weer een goed figuur!

Wij zijn vooral grote fan geworden van het ZelfSlank dieet, omdat het je aanleert om gezond en lekker te eten zonder dat je honger hebt, terwijl je toch een overvloed aan vitaminen, mineralen en bouwstoffen binnen krijgt die je lichaam nodig heeft.

Het Snelst Afvallen Met Eiwitrijke Voeding?

Als je graag snel wilt afvallen, moet je goed in de gaten houden dat je wel genoeg voedingsstoffen en bouwstoffen binnenkrijgt natuurlijk. Je hebt er namelijk niets aan om al het gewicht dat je afvalt weer aan te komen, puur omdat je een dieet niet kan volhouden. Het Zelfslank dieet schema is een goed voorbeeld van hoe je wel snel af kunt vallen, zonder dat je een tekort krijgt aan belangrijke voedingsstoffen.

Dat is een dieet waarbij je voornamelijk eiwitrijke voeding eet, zodat je minder honger zult voelen. Toch een waarschuwing vooraf. De meeste mensen een dieet volgen om snel veel kilo´s af te vallen, en het Zeflslank plan je daar zeker mee kan helpen. Maar, houdt er wel rekening mee, dat je over moet schakelen op een gezondere leefstijl, als je de verloren kilo´s niet meer terug wilt. Het Zelfslank plan helpt ook daar mee, omdat je beetje bij beetje leert hoe je gezonder moet eten en hoe je makkelijker afvalt.

Heb je nog nooit van het ZelfSlank programma gehoord, kijk dan hier voor meer informatie! Het helpt je namelijk om zo op je gezonde gewicht te komen met behulp van gevarieerde en lekkere eiwitrijke voeding.

 

Reacties zijn gesloten.