Crash Dieet

Een crash dieet kan een oplossing kan een oplossing lijken te zijn als je in hele korte tijd flink moet afvallen, of als je er helemaal doorheen zit omdat je alles geprobeerd hebt en het je steeds maar niet lukken wil om af te slanken.

Van een crash dieet hoor je altijd dat het erg ongezond is, en dat is in bijna alle gevallen zo, omdat je niet genoeg essentiele voedingsstoffen binnen krijgt die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven.

Omdat het zo´n extreme vorm is van dieten, mag een crash dieet alleen gevolgd worden onder medische begeleiding en alleen als je meerderjarig en verder geheel gezond bent.

Soms kan het erg motiverend zijn om even door te ‘zure appel’ heen te bijten en flink resultaat te zien. Toch is het erg belangrijk dat je weet waar je aan begint, wat de voor- en nadelen zijn en hoe je het aan gaat pakken.

Want als je alleen maar in je hoofd hebt ‘even 3 weken 15 kilo afvallen en klaar’ dan zit je over 3 maanden weer op je oude gewicht, en dat kan toch niet de bedoeling zijn? Daarom hier wat meer informatie.

Waarom is een crash dieet ongezond?

Bij een crash dieet honger je je lichaam uit. Zo simpel is het. Het meeste wat je verliest is vocht en misschien ook wel spierweefsel, en dus maar weinig vet! Bovendien is de natuurlijke reactie van je lichaam dat het, als je weer normaal gaat eten, gaat hamsteren. Het lichaam heeft namelijk het signaal gekregen dat er tijden van schaarste zijn en als er dan weer eventjes overvloed is, zal het alles wat het je op dat moment niet verbrandt opslaan als vet.

Wat zijn de voordelen van een crashdieet?

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je in korte tijd flink wat afvalt. En dát kan nu net de factor zijn waardoor je gestimuleerd wordt om door te gaan tot je je streefgewicht bereikt en die je laat voelen hoe het is om gezond, fit en slank te zijn. Het kan nét dat duwtje in de rug zijn dat je doet besluiten te kiezen voor gezonde eetgewoonten. Als je dus een crash dieet wilt volgen, zou dát je motivatie moeten zijn en niet, zoals ik hierboven schreef, alleen maar eventjes snel willen afvallen.

Het Ziekenhuisdieet

Een bekend crash dieet is het ziekenhuisdieet. Dat wordt in het ziekenhuis gebruikt als je voor een operatie snel moet afvallen. Daarbij eet je van maandag tot en met vrijdag heel weinig, maar wel gezond. En in het weekend mag je normaal, maar met mate, eten. Wil je het ziekenhuis crash dieet doen, houdt er dan rekening mee dat het niet voor niets het ziekenhuisdieet heet. Dit dieet moet je eigenlijk alleen doen onder begeleiding van je huisarts, om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Een Goed Alternatief voor het Crash Dieet

Mocht je nu persé snelle resultaten nodig hebben, dan is het misschien wel goed om te weten dat er een aantal dieten bestaan, die niet onder de noemer crashdieet vallen, maar wel een uiterst snel resultaat garanderen. Met behulp van het ZelfSlank plan bijvoorbeeld, kun je makkelijk snel gewicht kwijtraken, zonder honger, terwijl je toch gezond en gevarieerd is. Een bijkomend voordeel bij dit dieet is, dat je het heel erg makkelijk kunt volhouden, en je gewichtsverlies over het algemeen blijvend is!

Je kan er voor kiezen om dit dieet alleen te gaan volgen, de regels zijn makkelijk en je krijgt geregeld aansporende emails om er voor te zorgen dat je geinspireerd blijft om door te gaan.

Kijk voor meer informatie over het Zelfslank Plan op de officiele website.

Reacties zijn gesloten.